Entertainment
24 mei 2012 - Ron Smeets

Samsung onthult Notasso voor André Kuipers

Bij de lancering van de Samsung Galaxy Note maakte de Koreaanse fabrikant vooral gebruik van de (creatieve) tekenfuncties, met de bijgeleverde S Pen, van het toestel. Daarvoor nam Samsung een Spaanse graffiti kunstenaar, Notasso genaamd (hoe toepasselijk ;-)), in de arm.

Notasso dook overal op waar Samsung de Galaxy Note presenteerde en een facebook foto actie, die door Notasso tot graffiti kunstwerkjes verbouwd werden, was behoorlijk populair. Zelfs André Kuipers gebruikt een Galaxy Note vanuit het ISS. Gisteren was het tijd om iets terug te doen voor onze trots in de ruimte ;-)

In een veld langs de A4 bij Nieuw Vennep werd een 'Notasso' voor André Kuipers onthuld die de astronaut, met de jusite telelens ;-), vanuit de ruimte zou kunnen zien. Het kunstwerk meet 120 bij 80 meter en is opgebouwd uit 36.922 facebook foto's van deelnemers aan de actie die eerder dit jaar gehouden werd. Dit foto's vormen dan weer een Notasso tekening van André Kuipers zelf.

De onthulling werd, geheel in stjl, gedaan vanuit een helikopter. Helaas ligt de Notasso van André Kuipers precies onder een van de aanvliegroutes van Schiphol (wat natuurlijk geen toeval is) dus mocht te heli niet hoger dan 200 voet (ca 65 meter) vliegen. Dat leverde toch nog enkele aardige foto's op. De Notasso groet van Samsung aan André Kuipers blijft tot eind juni liggen. De astronaut komt, als alles goed gaat, 1 juli terug op aarde.

Heli-Samsung-Andre Samsung-Notasso-Andre Samsung-Andre-Notasso Samsung-Notasso-Andre-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.