Tablets
09 juli 2015 - Ron Smeets

Samsung onthult nieuwe tablets op 20 juli Geruchten over de Galaxy Tab S2 of Tab S Pro worden dan bevestigd, danwel ontkracht

Samsung heeft middels een informele persuitnodiging bekend gemaakt dat de Koreaanse fabrikant op 20 juli de 'nieuwste innovatie op het gebied van tablets' zal introduceren. Gezien het feit dat het dan precies dertien maanden geleden is dat de Galaxy Tab S modellen onthuld werden lijkt de kans groot dat we op 20 juli de opvolgers van die tablets gaan ontmoeten.

De afgelopen maanden dook de Galaxy Tab S2 al enkele keren op in het geruchtencircuit en het toeval wil dat deze week ontdekt werd dat Samsung de naam Galaxy Tan S Pro geregistreerd heeft. We zullen nog even moeten afwachten voordat zeker is welke naam de nieuwe tablets krijgen, maar de kans is reëel dat dit jaar een 8 inch en een 9.7 inch model gepresenteerd worden. Dat betekent dus, en dat bleek ook uit eedere geruchten, dat de schermen van de nieuwe Galaxy Tab S modellen respectievelijk 0.4 en 0.8 inch kleiner worden.

Andere geruchten spreken nog over de Galaxy Tab S2 8.0 en 9.7 waarvan de WiFi varianten respectievelijk 399 en 499 euro gaan kosten. Het prijskaartje van het WiFi + 4G model van de 9.7 inch versie zou 589 euro gaan bedragen. De specs van grootste van de twee tablets die tot nu toe 'gelekt' zijn:
- 9.7 inch Super AMOLED displays (2048 x 1536)
- 1.9 GHz octa core Exynos 5433 processor met 3GB RAM
- 32GB intern geheugen met microSD uitbreiding optie
- 8 megapixel primaire camera
- 2 megapixel front camera
- 5870 mAh accu
- Android Lollipop

Over de specs van de 8 inch variant is nog niet veel bekend, maar die zullen die van de 9.7 versie weinig ontlopen denk ik. Wel wordt al iets gezegd over de accu. Dat zou een 3580 mAh model zijn.

Bron: specs, naam