Toestellen
13 februari 2009 - Ron Smeets

Samsung onthult groene Blue Earth

Gisteravond heeft Samsung zo vlak voor de start van het Mobile Worid Congress alweer haar derde toestel aangekondigd. Dit keer is het de Blue Earth, een touchscreen toestel op zonne-energie en gemaakt van gerecycled kunststof (PCM).

De verpakking van de Blue Earth is compact, licht, en gemaakt van kringlooppapier. Het toestel wordt verder geleverd met een energie-efficiënte oplader met een opgenomen vermogen van minder dan 0,03 W in de stand-by stand.

Het gebruik van gerecyclede materialen zorgt voor een lager brandstofverbruik en lagere uitstoot van koolstof tijdens het productieproces. Het toestel, inclusief de oplader, is vrij van schadelijke stoffen, zoals gebromeerde vlamvertragers, beryllium en ftalaat.

Kortom, de Blue Earth is een toestel waarbij Samsung de duurzaamheid van ons milieu en klimaat hoog in het vaandel heeft gezet.

Meer informatie van de Samsung Blue Earth, zoals specs, prijs en beschikbaarheid, zullen ongetwijfeld over enkele dagen in Barcelona onthuld worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.