Toestellen
03 november 2014 - Ron Smeets

Samsung onthult Galaxy S5 Plus in Nederland Snellere 4G variant is zonder veel ruchtbaarheid aan de portfolio toegevoegd

Vlak na, en voor, de lancering van de Galaxy S5 werd al volop gespeculeerd over de komst van een 'prime' of 'plus' versie van het toestel. Deze zou voorzien worden van een betere processor en een scherm met QHD resolutie. Die geruchten bleken uiteindelijk niet te kloppen, totdat de Galaxy S5 LTE-A in Zuid Korea het daglicht zag.

Inmiddels is er ook een Plus versie; die als grootste verandering een iets snellere processor heeft en geschikt is voor de 4G+ netwerksnelheiden die KPN, Vodafone en T-Mobile aan het uitrollen zijn.

HEt scherm is nog steeds hetzelfde 5.1 inch Full HD Super Amoled paneel. Geen QHD versie dus. Op zich is de komst van de deze Galaxy S5 Plus dus geen erg groot nieuws omdat het een ietwat anders gedoopte LTE-A versie van de Galaxy S5 is.

Uiterlijk zijn ook geen verschillen te zien met de 'gewone' Galaxy S5. Opvallend is wel dat Samsung het toestel min of meer stiekem in Nederland geintroduceert lijkt te hebben. Ongetwijfeld om de aandacht niet te veel af te leiden van de Note 4 en Galaxy Alpha ;) Vooralsnog lijkt de Galaxy S5 Plus echter nog niet leverbaar. Tenminste, de koopopties op de site van Samsung geven nog geen resultaten en een snelle online zoektocht leverde ook nog geen resultaten op van winkels waar hij te koop zou zijn.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.