Toestellen
29 december 2014 - Ron Smeets

Samsung onthult een Galaxy Note 4 met LTE snelheden tot 300Mbps Uiteraard moet het 4G netwerk van de provider die snelheid eerst kunnen leveren

De vannacht gepresenteerde Tri-band LTE-A versie van de Galaxy Note 4 is nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar als dat wel zo zou zijn dan had je er nog weinig aan. Hij is namelijk uitgerust met een 4G chip waarmee download datasnelheden tot 300Mbps gehaald kunnen worden. Echter, daarvoor moet natuurlijk ook het netwerk van de provider beschikken over de, zogenaamde, Tri-band carrier aggregation technologie. De lokale provider SK Telecom start binnenkort met de uitrol daarvan in Korea. In Nederland zullen we daar nog wel even op moeten wachten vrees ik.

Enfin, de nieuwste variant van de Galaxy Note 4 is wel de eerste commercieel beschikbare 4G smartphone (of phablet) die geschikt is voor Tri-band LTE-A. Sterker nog, hij is ook al voorbereid om de volgende snelheidshorde te nemen' Cat 9 LTE met maximale downloads van 450 Mbps. Op naar de Gigabit! ;)

Overigens is de LTE-A variant van de Galaxy Note 4 die nu gepresenteerd is, op de 4G rekenchip na (waarvan nog geen details vrijgegeven zijn), qua specs verder niet verschillend van het standaard model. Nog steeds hetzelfde 5.7 inch QHD display, Android KitKat (Lollipop komt begin 2015 als het goed is), 16 megapixel camera, 3.7 megapixel selfie cam, etc. etc.

Bron, Foto

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.