Nieuws
15 februari 2010 - Ron Smeets

Samsung onthult de Wave en Monte officieel en lekt de rest.

Samsung had dit jaar het idee opgevat om haar eerste aankondiging van het Mobile World Congress gelijktijdig met Sony Ericsson te plannen. Niet echt handig als je het mij vraagt, maar goed.

Tijdens het Samsung Unpacked Event presenteerde de Koreaanse fabrikant het eerste officiele Bada toestel, de Wave. Informatie daarover was overigens enkele uren eerder al uitgelekt. Gelijktijdig werd ook de Monte (S5620) gepresenteerd. Die was overigens vorige week ook al online gepresenteerd.

Iedereen wist hier eigenlijk wel al dat het wat Samsung betreft hier niet bij zou blijven. Vorig jaar kondigde de Koreanen maar liefst meer dan 20 toestellen aan. Kort na de presentatie bleek dat op Samsung's eigen officiele MWC website nog een aantal nieuwe toestellen te zien waren.

Het gaat om twee andere uitvoering van de Monte, te weten de Monte Bar en Monte Slider en, veel leuker, de Samsung i8520 Projector Phone met Bada OS. Over enkele uren zijn wij bij de tweede presentatie van Samung, voor de Nederlandse pers en bloggers. Voor nu (het is inmiddels al ver na middernacht ;-))) laat ik het even bij enkele plaatjes van de specs van alle nieuwe (gelekte) Samsungs.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.