Toestellen
30 augustus 2011 - Ron Smeets

Samsung onthult de Wave 3, Wave M en Wave Y met Bada 2.0

De toestelnamen waren enkele dagen geleden al eens te zien in een uitgelekte roadmap van Samsung en vandaag heeft de Koreaanse fabrikant de eerste drie Bada 2.0 (smart)phones officeel onthuld.

De Samsung Wave 3 (foto hiernaast), Wave M en Wave Y zullen allemaal in het vierde kwartaal van 2011 in de winkels gaan verschijnen.

De Wave 3, Wave M en Wave Y

Het duurste toestel van de drie nieuwe Bada 2.0 modellen wordt de Samsung Wave 3. Deze gaat, los, 399 Euro kosten en wordt een smartphone met een 4 inch Super AMOLED display, een 1.4 GHz (single core) processor, WiFi Direct, GSM en HSPA+ support. Natuurlijk heeft de Wave 3 ook Samsung's eigen TouchWiz UI aan boord waarin onder andere de Music en Social Hub onderdeel van uitmaken. Aan de achterzijde (tweede foto hieronder) is ook nog een camera te zien met (minimaal) 1 LED flitser. Of de camera een 5 of 8 megapixel versie is, is niet te zien, maar ik gok op het laatste ;-) Met 9.9 millimeter hoort de Wave 3 ook bij de dunnere smartphones die in de schappen zullen liggen.

De Samsung Wave M wordt het eerste Bada toestel met ChatON, Samsung's eigen messaging platform. Verder heeft de Wave M onder andere een 3.65 inch HVGA touchscreen display, WiFi Direct en NFC support. Veel meer wordt er op dit moment over de specs nog niet gezegd. Dat zal wellicht op 1 september in Berlijn duidelijk worden. De Wave M is het midrange toestel van de drie met een adviesprijs van 249 Euro.

De goedkoopste van de drie is de Wave Y. Deze zal voor 159 Euro in de winkels verschijnen en heeft een 3.2 inch HVGA touchscreen display, ChatON, Live Panel en Music Hub aan boord. Meer specs werden in het persbericht (op de volgende pagina) hiervan ook nog niet onthuld.

De Wave 3:

Sam-Wave-3 Sam-Wave-3-a Sam-Wave-3-b

De Wave M:

Sam-Wave-M Sam-Wave-M-b

De Wave Y:

Sam-Wave-Y Sam-Wave-Y-b

Persbericht Samsung Bada 2.0 toestelintroductie

Samsung introduceert drie bada 2.0 powered Wave smartphones

 • Wave 3 is luxe smartphone voor energieke en designbewuste levensstijl
 • Wave M biedt overal superconnectivity voor iedereen
 • Wave Y is perfecte introductie tot de wereld van smartphones
 • Delft, 30 augustus 2011 – Samsung Electronics introduceert drie Wave smartphones die draaien op Samsungs bada 2.0 besturingssysteem. Top-of-the line is de chique 4 inch Wave 3 smartphone, gevolgd door de Wave M die uitblinkt in ‘t sociaal netwerken. De Wave Y is het ideale instapmodel smartphone. Met bada 2.0 komt een reeks van extra mogelijkheden beschikbaar, zoals multitasking, Wi-Fi Direct, stemherkenning en Near Field Communication (als extra optie). Ook kunnen gebruikers foto’s en bestanden uitwisselen zonder internetgebruik of mobiele datakosten.

  Met bada 2.0 Wave is ook Samsungs eigen gratis mobiele communicatiedienst ChatON beschikbaar. Die kan overweg met vrijwel alle grote smartphone besturingssystemen. ChatON is een wereldwijde communicatiedienst waarmee je direct contact hebt met vrienden en andere contacten. Via groepchat kunnen microgemeenschappen worden gevormd. Een web-client regelt uitwisseling van content en conversaties tussen mobiel device en PC.

  Met de geïntegreerde online applicatiewinkel voor smartphones, Samsung Apps, biedt Samsung een nieuwe verbeterde gebruikersinterface en uitgebreide winkelmogelijkheden. Bij Samsung Apps is een grote en gevarieerde reeks applicaties te vinden van wereldwijde favorieten tot lokaal ontwikkelde applicaties.

  “De wereldwijde opmars van smartphones is onmiskenbaar,” zegt Geert Mol, Marketing Manager Samsung Mobile. “Deze drie nieuwe Wave smartphones zijn de eerste die profiteren van de kracht van ons bada 2.0 platform. De toestellen demonstreren ons commitment om smartphones te ontwikkelen die makkelijk in het gebruik zijn en rijke mogelijkheden bieden.”

  Slim en stijlvol, de Wave 3
  De Samsung Wave 3 is met 9,9 mm uiterst dun, maar superrijk in stijl en techniek. Van de behuizing van geborsteld metaal en het 4 inch Super AMOLED display tot de 1.4 GHz processor en de HSPA+ connectivity ademt de Wave 4 luxe en veelzijdigheid. Welke stijlbewuste consument wil ‘m niet? Met de constructie van geanodiseerd aluminium en het solide unibody design past de Wave 3 bij een actieve en energieke levensstijl. 

  Samsung past in de Wave 3 ook zijn geïntegreerde Social Hub en Music Hub toe. Hiermee kunnen online losse tracks en complete albums worden gekocht. Dankzij slimmere multitasking, naadloze push-notificaties en Wi-Fi Direct zorgt de Samsung Wave 3 er voor dat je altijd verbonden bent en toegang hebt tot entertainment en productiviteit.

  De eerste met ChatON, de Wave M
  Een druk sociaal leven? De Samsung Wave M maakt het met ChatON en Social Hub nóg leuker én makkelijker. De Wave M biedt toegang tot een altijd verbonden wereld via een groot 3,65 inch HVGA display van speciaal behandeld glas. De ChatON feed van boodschappen en andere content, verbeterd mobiele web-browsen en Wi-Fi applicaties zorgen voor een ononderbroken mobiele communicatie-ervaring. Wi-Fi Direct en Near Field Communication (de laatste optioneel) maken de Wave M met een fraaie metalen behuizing compleet.

  Begin slim, met de Wave Y
  De Samsung Wave Y is de ideale smartphone om de wereld van connectivity mee te verkennen. Van de verfijnde metalen metallic behuizing tot het grote 3,2 inch HVGA display zet je met de Wave Y zonder problemen de eerste stappen in sociaal netwerken en ChatON mobiele communicatie. Het toestel kan eenvoudig en gemakkelijk gepersonaliseerd worden via Live Panel.Lock Screen en foldermanagement. Tegelijk geeft de draagbare muziekmanager Music Hub je de sensatie een complete jukebox bij je te dragen.

  De Samsung Wave 3, Wave M en Wave Y zijn vanaf het vierde kwartaal verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van respectievelijk € 399,-, € 249,- en € 159,- inclusief BTW.

  Over de auteur: Ron Smeets
   
  Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.