Geruchten
26 november 2015 - Ron Smeets

"Samsung onthult de Galaxy A9 op 1 december" Dat meldt althans de Iraanse afdeling van de Koreaanse fabrikant

De Galaxy A9 dook enkele weken geleden al eens op in een Indiaas import document voor test toestellen. Als we nu de Iraanse afdeling van Samsung mogen geloven dan wordt het toestel, in dat land tenminste, op 1 december officieel gepresenteerd. Mogelijk ligt hij vanaf die dag, in Iran, dan ook al in de winkels. De Galaxy A9 is daar gespot op de officiële site van de fabrikant. Zonder afbeeldingen nog, maar wel met een verwachte leverdatum dus.

Of deze informatie klopt? Dat is niet met zekerheid te zeggen. Een zoektocht naar het toestel op de Iraanse Samsung site levert op dit moment nog niets (of niets meer) op, maar 1 december is nog slechts enkele dagen verwijderd.

Over de specs van de Galaxy A9 wordt ook al een tijdje gespeculeerd. Zo zijn de verschillende geruchtenbronnen er nog niet uit of het toestel een 5.5 danwel een 6 inch (full HD) scherm krijgt. Verder worden een Snapdragon 620 processor met 3GB RAM en 32GB intern geheugen en een microSD optie genoemd. Evenals een 16 megapixel camera, een 5 megapixel selfie cam, Android 5.1.1 Lollipop en de gebruikelijk connectiviteitsopties (NFC, Bluetooth, WiFi etc).

Via (Russisch)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.