Nieuws
14 mei 2011 - Ron Smeets

Samsung onthult 10.1 inch tablet display met mega resolutie

Samsung heeft deze week een nieuw 10.1 inch tablet diplay gepresenteert met een maximale resolutie van 2560 x 1600 pixels (WQXGA) op 300dpi.

Behalve deze mega resolutie, zeker voor een 10.1 inch scherm, is het display ook voorzien van de Noyvoyance PenTile technologie die voor nog meer helderheid, contrast en een lager stroomverbruik (tot 40% minder dan de huidige 10.1 inch displays) gaat zorgen.

Volgens de Koreaanse fabrkant is er op dit moment nog geen vergelijkbaar scherm (van de concurrentie) op de markt. Het nieuwe Samsung tablet display zal later dit jaar beschikbaar komen voor fabrikanten van tablets. De kans is natuurlijk bijzonder groot de Samsung zelf de eerste tablet met dit scherm op de markt zal gaan brengen.

De belangrijkste features van het PenTile RGBW WQXGA display op een rijtje (uit het persbericht):
- This 10.1-inch tablet panel is capable of 300 cd/m2 of luminance, yet uses 40 percent less power than that used by legacy RGB stripe LCDs in power-saving modes.
- An outdoor brightness mode of as much as 600 cd/m2 luminance enables viewing in bright ambient lighting.
- The display’s color gamut is 72 percent., allowing greater color realism than legacy RGB stripe tablet displays that have a typical color gamut of 55 percent NTSC.
- PenTile technology achieves 300 dpi resolution with two-thirds the number of subpixels, maintaining the VESA/ICDM display resolution standard.

UPDATE (12u25): Ik heb nog wat meer foto's van Samsung's nieuwe tablet dsplay gevonden. Hierop is ook te zien hoe dun het scherm is. Dat zal ongetwijfeld ook weer tot uiting komen in de eerste commerciële tablets die, wellicht dus later dit jaar al, onthuld gaan worden.

pentile-display-1-1 pentile-display-1 pentile-display-2 pentile-display-3 pentile-display-4

Foto linksboven via

    Over de auteur: Ron Smeets
     
    Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.