Toestellen
29 augustus 2009 - Ron Smeets

Samsung Omnia II Millionaire edition in stijl gepresenteerd

Vrijdagavond presenteerde Samsung tijdens de jaarlijkse Summer Fair van het blad Millionaire in Noordwijk bij Hotel Huis ter Duin de nieuwste telg van de Omnia familie.

Net als vorig jaar zal van de Samsung Omnia II, naast de standaard uitvoering, ook weer een speciale Millionaire Edition in de winkels gaan verschijnen. Daarbij hoort onder andere een luxe lederen travel case. Helaas dit keer geen Bluetooth headset zoals de wel bij de eerste Omnia Mllionaire geleverd werd.

Het was deze avond bepaald geen 'Summer Fair' weer. Al bij aankomst trokken donkere wolken vanuit de Noordzee richting Noordwijk en vlak voor de lancering van het toestel barstte een hevig onweer los (zie foto hieronder). Gelukkig werd de Omnia presentatie binnen gehouden. Daar was het droog ;-)

Summer-Fair-Onweer-a De Samsung Omnia II is een complete smartphone voor iedereen die op zoek is naar uitgebreide multimedia mogelijkheden. Het toestel heeft 's werelds grootste AMOLED-scherm (3,7 inch) maar dit soort 'records' worden meestal snel weer gebroken. Verder wordt de Omnia II standaard geleverd met Windows Mobile 6.1 Professional. Het goede nieuws is echter dat er dit najaar een gratis upgrade naar versie 6.5 beschikbaar zal komen. Zoals de meeste Samsung toestellen is de Omnia II ook voorzien van de TouchWiz 2.0 user interface.

De Omnia II is verder uitgerust met de voorgeïnstalleerde widgets van o.a. nu.nl, Telegraaf, Hyves, Facebook, Buienradar en FileIndex. Daarnaast beschikt de Omnia II over DVD-achtige opname- en afspeelmogelijkheden, HSPA en WiFi. Het geheugen kan uitgebreid worden tot 48 GB. De Samsung Omnia II ligt vanaf 29 augustus in de winkels voor een verkoopadviesprijs van 649,- euro inclusief BTW.

Na de presentatie van de nieuwe Samsung Omnia II werd in het bijzijn van de halve Nederlandse Jet-Set ook weer de Most Invited Top 100 bekend gemaakt. Dit is de lijst met 100 meest uitgenodigde BN-ers. Ofwel, wie wordt het meest gevraagd om op feestjes, borrels, recepties en dergelijke te verschijnen. De winnares van vorig jaar, Nicolette van Dam bezette dit jaar de vijfde plek. De nummer 1 positie was dit jaar weggelegd voor Topper Gordon (in 2008 nog de nummer 46). Hij ontving uit handen van presentatrice Quinty Trustful, Samsung en Millionaire naast de Millionaire Most Invited trofee en een horloge ook het eerste Samsung Omnia II Millionaire Pack. En natuurlijk wilde hij daarna mal al te graag zijn nieuwe single en Shine ten gehore brengen ;-)
Summer-Fair-Gordon-Samsung Summer-Fair-Party-a Summer-Fair-Party-c Summer-Fair-Party-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.