Toestellen
16 juni 2009 - Ron Smeets

Samsung Omnia II en Pro (Louvre) ook officieel gepresenteerd

Terwijl de Samsung Jet(set) Party in Londen nog in volle gang was presenteerde Samsung enkele uren na het grote nieuws van die avond ook de Omnia II (aka i8000) (foto hiernaast) en -Pro (aka B7610 Louvre).

Beide toestellen waren al een of meerdere keren in het geruchtencircuit opgedoken en zijn nu dus officieel aan de Samsung familie toegevoegd.

De i8000 Omnia II werd in het geruchtencircuit ook al eens voor de S8000, nu dus de Samsung Jet, aangezien. Kijkend naar het uiterlijk van de Omnia II is dat niet zo gek. Hij lijkt namelijk bijna als twee druppels water op de Jet.

Op de grootte na is de Omnia II ook vrijwel iedentiek aan de Jet. Zo heeft hij dezelfde TouchWIZ 2.0 interface, een 5 megapixel camera, WiFi, GPS, UMTS/HSDPA support. Het is nog niet bekend wanneer de Omnia II in de winkels zal liggen en wat het prijskaartje gaat worden.

De andere Omnia variant die gisteren nog aangekondigd werd is de Omnia Pro, aka B7610 Louvre. Ook dit toestel, een touchscreen model met slide-out qwerty toetsenbord, hebben we de afgelopen weken al meerdere keren zien opduiken in de geruchtenmolen.

Qua specs is de Omnia Pro nagenoeg iedentiek aan de Omnia II. De enige twee, en grote, verschillen is dus de aanwezigheid van een volwaardig qwerty toetsenbord en het Windows Mobile besturingssystteem. De Omnia Pro is ook al geschikt voor Windows Mobile 6.5. Wanneer de Omnia Pro in de winkels zal liggen, en voor welk bedrag, is nog niet bekend.
Samsung-B7610-Louvre-1206-a1

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.