Geruchten
08 april 2009 - Ron Smeets

Samsung Omnia HD verder als i8910

Als we de berichten mogen geloven dat zal de Samsung Omnia HD uiteindelijk als i8910 in de winkels komen te liggen. De naam Omnia HD wordt dus geschrapt. De reden? Om verwarring te voorkomen tussen de oude Omnia, een Windows Mobile toestel, en de nieuwe die op Symbian draait.

Klinkt een beetje onwaarschijnlijk als je het mij vraagt. Van de andere kant heb ik wel eens vaker rare beslissngen uit de Koreaanse hoed getoverd zien worden ;-)

Ik heb inmiddels navraag gedaan bij Samsung zelf maar wacht nog op antwoord. Even afwachten dus. Op zich is er nog tijd zat want de Omnia HD, of Samsung i8910, komt pas in de loop van Juni bij ons in de winkels. Ik hoop wel dat Samsung voor een toestel met een prijskaartje van 749 Euro een leukere naam bedenkt dan i8910. OmniaHD klonk best lekker, toch?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.