Nieuws
16 februari 2009 - Ron Smeets

Samsung Omnia HD gepresenteerd

Samsung, die in de week voorafgaand aan het Mobile World Congress al diverse toestellen, zoals de Blue Earth en de Ultra Touch, onthulde, verraste zojuist met de introductie van de Omnia HD.

Helemaal nieuw is dit toestel overigens ook weer niet want ook hiervan lekten de afgelopen weken al enkele plaatjes uit en sinds gisteren was een levensgrote affbeelding van het toestel ook al te zien op billboards in Barcelona.

Enfin, de Omnia HD moet, zoals de naam al doet vermoeden, een aanvulling worden op de populaire Omnia, het Windows Mobile toestel dat sinds afgelopen zomer in de winkels ligt. Opvallend is wel dat Samsung dit keer gekozen heeft voor het Symbian S60 (5.0) besturingssysteem. Geen Windows Mobile dus, maar ook géén Android.

De meest spraakmakende feature van de Omnia HD is zonder enige twijfel de 720P HD video opname en afspeel functie.  Om ervoor te zorgen dat de opgenomen HD videootjes ook langer kunnen duren dan een paar seconden wordt de Omnia HD standaard geleverd met 8 of 16 GB intern geheugen en de mogelijkheid dit nog uit te breiden met een microSD kaartje van maximaal 32 GB.

Daarnaast is het toestel, op dit moment, uitgerust met ’s werelds grootste (3.7 inch) Touchscreen QHD AMOLED display (360x640 pixels). Natuurlijk, hoe kan het ook anders anno 2009 bij Samsung, wordt de Omnia HD ook uitgerust met de inmiddels bekende 8 Megapixel camera met AutoFocus en LED flitser van Koreaanse makelij ;-)

De prijs en beschikbaarheid van de Samsung Omnia HD zijn op dit moment nog niet bekendgemaakt. Reken in ieder geval op een prijskaartje dat niet veel van dat van de eerste Omnia zal afwijken. Rond de 500 Euro dus.

Andere specs:
- Quad-band GSM
- Tri-band UMTS met HSPA support (max 5.76Mbps Up, 7.2Mbps down)
- GPS / A-GPS
- Bewegings sensor
- Bluetooth 2.0 met A2DP
- USB 2.0
- WiFi
- 8 of 16 GB intern opslaggeheugen
- microSD geheugenkaart ingang (max. 32 GB)

Video support
- DivX / XviD / H.263 / H.264 / WMV / MPEG4, RV  24fps@HD(1280 x 720p) Video recording  
- DLNA & HD TV out (DLNA dongle needed)
- Video Editing: Trim video / Audio dubbing / 
- Live dubbing / Add subtitle / Image capture

Audio Support
- FM Radio with RDS
- MP3 / AAC / AAC+ / eAAC+ / WMA / RA
- Dual Stereo Speaker & DNSe 2.0

Afmetingen
- 123 x 58 x 12.9 mm (hxbxd)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.