Toestellen
12 maart 2009 - Ron Smeets

Samsung Omnia crash-test

Het is geen Sonim en Samsung heeft de Omnia ook nooit bedoeld als 'outdoor' smartphone maar de boys van Mobile@Mail dot ru leek het wel een leuk idee om het toestel toch te mishandelen.

Op zich is het best goed om te weten dat een relatief fragiel ogend toestel als de Omnia het ook nog doet nadat hij in de diepvries, onder het stof, een auto, in de droger en bier gelegen heeft. Kwestie van effe afspoelen met koud water (!?!) en je kunt weer bellen. Het testmodel had daarna overigens wel wat vochtschade ;-) De foto's hieronder leveren het bewijs.

Letwel, volgens mij hebben de Russische testers gewoon geluk gehad dus ik raad het iedereen ten sterkste af hetzelfde met zijn of haar Omnia uit te proberen.
Omnia-Stof
Omnia-Auto
Omnia-Bier
Omnia-Diepvries-a
Omnia-Droger
Omnia-Voet
Omnia-Afspoelen

Zoals gezegd was het toestel ook na de marteling, zij het met een beetje waterschade, nog te gebruiken.
Omnia-Na-de-Marteling

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.