Toestellen
02 juli 2009 - Ron Smeets

Samsung Omnia 2 met Windows Mobile 6.5 in Oostenrijk

Toen de Samsung Omnia 2 een maandje geleden officieel gepresenteerd werd was al duidelijk dat dit Windows Mobile toestel ook geschikt was voor de nieuwste versie van Microsoft's Smartphone besturingssysteem.

De verwachting was toen dat de Omnia 2 aanvankelijk voorzien zou worden van versie 6.1 en later, als 6.5 beschikbaar zou komen, ge-upgrade kon worden.

In Oostenrijk zal het toestel echter direct uitgerold gaan worden met Windows Mobile 6.5. Dat meldde Microsoft gisteren in een persbericht. De Samsung Omnia 2 zal daar vanaf September in de winkels liggen. De vraag is nu natuurlijk of Samsung ook elders zal besluiten de Omnia 2 pas uit te brengen als Windows Mobile 6.5 beschikbaar is.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.