Toestellen
09 juni 2009 - Ron Smeets

Samsung Omnia 2 gepresenteerd

Het toestel was de afgelopen weken al meerdere keren, als S8000, in het geruchtencircuit opgedoken, compleet met video, maar vandaag heeft Samsung hem officieel onthuld.

Nou, heel even dan, want de webpagina waar de info en foto's van het toestel te vinden waren was enkele uren later alweer offline. Maar goed, ervan uitgaande dat die info wel juist was wordt het dus de Samsung Omnia 2 (i8000).

De belangrijkste specs bevatten onder andere een 8.1 megapixel camera met LED flitser, een 3.7 inch AMOLED Touchscreen display en Windows Mobile 6.5 OS met TouchWIZ UI.

Wanneer de opvolger van de Omnia in de winkels zal liggen en wat de prijs wordt is helaas nog niet bekendgemaakt maar als ik zou moeten gokken dan zeg ik Juli/Augustus en ca. 500 Euro.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.