Nieuws
18 maart 2011 - Ron Smeets

Samsung nu ook de nummer 1 in Frankrijk

Samsung is in Nederland al geruime tijd de best verkopende mobiele telefoonfabrikant. Het marktaandeel van de Koreanen steeg begin 2010 boven dat van Nokia uit en dat is tot op de dag van vandaag ook zo gebleven. De marktaandelen van beide fabtrikanten liggen hier respectievelijk rond de 37 (Samsung) en 33 (Nokia) procent.

In Frankrijk is de Koreaanse fabrikant het afgelopen jaar ook de grootste geworden. Met een totaal van 10.9 miljoen verkochte toestellen heeft Samsung in het land van 'du vin, du pain et du boursain' nu 40% van de mobiele telefoonmarkt in handen.

Net als in Nederland heeft Samsung haar Franse succes voor een groot deel ook te danken aan de verkoop van goedkope (prepay) toestellen. Dat blijkt met name uit het feit dat de Koreanen qua aantallen weliswaar 40% marktaandeel hebben maar in waarde moet men het doen met een aandeel van 28.3%. Opvallend is ook dat Samsung in Frankrijk 50% marktaandeel heeft in het Android Smartphone segment.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.