Nieuws
19 december 2012 - Ron Smeets

Samsung nu echt de mobiele wereldmarktleider

Samsung is al geruime tijd de nummer 1 smartphone fabrikant van de wereld. Analisten hebben nu becijferd dat de Koreaanse fabrikant eind dit jaar (2012) de 'overall' werreldmarktleider zal zijn voor wat betreft de verkoop en haar aandeel in de totale mobiele telefoonmarkt.

Als de berekeningen kloppen, maar ook als de analisten er een paar procent naast zitten, zal Samsung Nokia van de eerste plek gestoten hebben.

Naar verwachting zullen in 2012 zo'n 29% van alle verkochte mobiele telefoons afkomstig zijn van Samsung. Vorig jaar was dat nog 24%. Nokia ziet haar marktaandeel, en daarmee ook de leidende positie, teruglopen van 30% in 2011 naar 24% dit jaar. Apple staat op de derde plek met 10%. ZTE en LG, met respectievelijk 6% en 4% completeren de Top 5.

Zoals gezegd is Samsung al meer dan een jaar de nummer 1 smartphone fabrikant. Die positie wordt dit jaar verder verstevigd, zo berekenen de analisten van IHS. De Koreaanse fabrikant heeft nu 28% van de smartphoen markt in handen, gevolgd door Apple (20%) en Nokia (5%). Vooral de Finnen moesten, voor het tweede opeenvolgende jaar, fors inleveren. HTC (5%) en RIM (5%) staan op plek 4 en 5. Ook die twee fabrikanten zagen hun smartphone marktaandeel fors teruglopen (lees: bijna en meer dan halveren).

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.