Nieuws
31 oktober 2011 - Ron Smeets

Samsung nu de nummer 1 smartphone verkoper van de wereld

Samsung heeft vorige week, tijdens de presentatie van haar recente kwartaalcijfers, een aardig succesje gemeld. De Koreaanse fabrikant is momenteel namelijk de nummer 1 smartphone verkoper.

Daarmee is Samsung Apple gepasseerd dat op zij beurt een paar maanden geleden Nokia al naar de tweede plek verdreven had. De Finnen staan nu op de derde plek.

In het derde kwartaal van 2011 verscheepte Samsung 27.8 miljoen smartphones (vooral de Galaxy S II natuurlijk). Apple verkocht in diezelfde periode 17.1 miljoen iPhones en Nokia bleef steken op 16.8 miljoen. Ook qua marktaandeel is Samsung inmiddels de nummer 1 met 23.8%. Apple's smartphone marktaandeel staat nu op 14.6% en Nokia is ook hier de nummer 3 met 14.4%. Jammer genoeg heeft Samsung alle andere smartphone fabrikanten onder één noemer geschaard. HTC, BlackBerry, LG en de 'rest' verkochten samen 55.3 miljoen smartphones in Q3, goed voor een marktaandeel van 47.3%.

Ik ben wel benieuwd hoe dit lijstje er over een paar maanden uitziet als de eerste Nokia Windows Phone toestellen in de winkels liggen. Die komen, kijkend naar de resultaten van de Finse fabrikant in de smartphone markt, geen dag te vroeg. Of er in Q4 al een grote verschuiving zichtbaar zal zijn waag ik overigens te betwijfelen. Daarvoor moeten de Nokia Windows Phones toch echt eerst in meer dan zes landen (de Lumia 800 en de Lumia 710)  te koop zijn. Q1 en Q2 2012 worden de spannendste kwartalen voor de Finnen en Microsoft.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.