Toestellen
28 augustus 2013 - Nichal Joosse

Samsung: 'Note III en smartwatch komen op 4 september'

Tegenover de Korea Times bevestigde Lee Young-Hee, hoofd van de mobiele afdeling van Samsung, dat de Samsung Galaxy Note III en de Samsung Gear smartwatch op 4 september gepresenteerd zullen gaan worden op de IFA in Berlijn. Volgens Lee krijgt de Samsung Gear geen flexibel display en zal het apparaat de huidige mobiele ervaring verbeteren en verrijken op veel manieren. Het zou een trend in slimme mobiele communicaties moeten inluiden. 

Samsung zal met deze aankondiging eerder zijn dan Apple die volgens veel geruchten ook nog een iWatch zou gaan presenteren aan het publiek. Sony was de eerste: die heeft op het moment al een smartwatch op de markt gebracht. Volgens Lee is de Samsung Gear gericht op jonge trendsetters, oftewel early adopters. Ook de Samsung Galaxy Note III zou volgens haar baanbrekend moeten zijn ten opzichte van de voorgangers.

Lee zegt dat Samsung de eerste fabrikant is die het idee van smartphones met grote schermen populair heeft gemaakt. Details over het toestel gaf ze niet, maar volgens eerdere geruchten zou de Note II een scherm krijgen tussen de 5,5 en de 6 inch, met een zeer dunne rand eromheen. Qua uiterlijk zou het toestel veel overeenkomsten moeten hebben met de Samsung Galaxy S4, net als dat de vorige Note op de Samsung Galaxy S3 leek. 

Over de auteur: Nichal Joosse