Toestellen
10 december 2010 - Ron Smeets

Samsung Nexus S al even in Nederland

Gisteravond was ik bij de opening van de Miljonair Fair. Samsung presenteerde daar de Luxury edition van de Galaxy Tab en liet ook meteen al weten dat er vanaf 15 december een zogenaamde 'cash back' actie voor de Tab start. Zes weken lang wordt het toestel dan 150 euro goedkoper. Na de aanschaf krijg je van Samsung de korting teruggestort op je rekening. Tja, ik (en met mij veel anderen) heb altijd al gezegd dat de losse toestelprijs van de Tab te hoog lag ;-)

Maar goed, dat nieuws is niet de hoofdreden van dit artikel. Een van de Samsung medewerkers had namelijk de Nexus S in zijn binnenzak. Het moge duidelijk zijn dat de verzamelde telecompers daar wel even mee wilde 'spelen'. Ook ik heb hem even in mijn handen gehad (zie ook de foto's en video hieronder) maar de gelegenheid en drukte leende zich niet voor een uitgebreide sessie.

Wat mij in de paar minuten dat ik de Nexus S in mijn handen had wel al meteen opviel is dat het toestel razendsnel is. Het schakelen tussen de menu's en opstarten van applicaties ging echt met verbluffende snelheid. Zeker als je bedenkt dat dit een prototype was waarvan de software nog niet 'final' was. Verder vond ik de Nexus S in werkelijkheid er toch mooier uitzien als op de foto's die ik tot nu toe gezien had. Hij lijkt minder op een 'kopie' van de Galaxy S als dat ik verwacht had. Bovendien is het gebogen display (is op foto's en video's niet echt goed te zien) ook erg apart. Enfin, meer kan ik er op dit moment nog niet over zeggen. Wachten op de eerste review modellen dus maar ;-) Hieronder staat nog een korte video (gemaakt met een iPhone 4) en een fot. Ja, het licht op de stand van Samsung was niet optimaal. Excuses daarvoor.   Samsung-Nexus-S-MF

Een ander toestel dat ik op de stand van Samsung tegenkwam was de Galaxy S Armani. Die zou eigenlijk, zo werd alom verwacht, op deze avond officieel gelanceerd worden maar omdat het toestel de eerste weken (of maanden, dat is nog niet duidelijk) exclusief bij BelCompany verkocht zal worden vond Samsung het geen goed idee om de Galaxy S Armani officieel op de Miljonair Fair te onthullen (waarbij ook gasten van de andere telecomwinkels uitgenodigd waren ;-)) Het toestel was wel aanwezig, maar niet prominent. Hier enkele foto's: Samsung-Galaxy-S-Armani-MF-a Samsung-Galaxy-S-Armani-MF-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.