Tablets
30 oktober 2012 - Ron Smeets

Samsung Nexus 10 onhuld; komt niet naar Nederland

Gisteravond werd ook de langverwachte Google Nexus 10 tablet, gemaakt door Samsung, onthuld. Het grootste nieuws was echter de opmerking van Samsung tegenover AndroidWorld dat deze tablet, net als de Nexus 7, voorlopig niet naar Nederland zal komen.

Dat is heel erg jammer, maar het grijze importcircuit zal ongetwijfeld losbarsten wanneer de Nexus 10 op 13 november, onder andere in Duitsland, in de winkels ligt. Daar gaat de 16 GB versie voor 399 Euro over de toonbanken en voor 100 euro meer krijg je het 32 GB model. Best scherp geprijsd dus.

De meest in het oog springende feature van de Google Nexus 10 is het 10.1 inch (10.055 om precies te zijn) scherm met een resolutie van 2560 x 1600 pixels. De accu is sterk genoeg om 9 uur onofgebroken video te kijken, of het toestel 530 uur stand by laten te staan. Net als de LG Nexus 4 zal ook de Nexus 10 voorzien worden van Android 4.2 (Jelly Bean).

Een korte video van de Nexus 10 (en de andere nieuwe Nexus toestellen):

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.