Accessoires
17 november 2008 - Ron Smeets

Samsung NC10 mini-laptop

Mini-laptop's zijn hot en met de introductie, enkele weken geleden, van de parelwitte NC10 Netbook heeft ook Samsung weer een aardige must-have voor de liefhebbers van deze gadgets. Volgens de Koreaanse fabrikant ligt de witte versie van de NC10 (die ook in blauw en zwart verkrijgbaar is) hier vanaf nu in de winkels.

Wat opvalt zijn de bijzonder complete uitrusting van de NC10 en het uithoudingsvermogen van de accu. Eenmaal opgeladen zou hij het makkelijk 8 uur vol kunnen houden. Dat is ruim 4 uur langer dan mijn Apple en dus het uitproberen meer dan waard. ik zal eens met Samsung gaan bellen voor een review model ;-)

Verder is de NC10 voorzien van een 160GB harde schijf, WLAN, ethernet kaart voor ouderwetse bedrade netwerken (ze bestaan nog steeds ;-)), 1GB intern geheugen, Bluetoothm, een 3-in-1 card reader en een 10.2 inch (1024x600) TFT scherm.

Deze schattige minilaptop, zoals Samsung hem noemt, weegt net geen anderhalve kilo (1.33kg) en gaat (adviesprijs) zo'n 450 Euro kosten. Zoals gezegd is deze mini-laptop in oktober al officieel geintroduceerd maar het kan natuurlijk geen kwaad om zo vlak voor de Sinterklaas en Kerst aankopen wat extra aandacht te vragen voor deze gadgets. En wij zijn de beroerdste niet ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.