Geruchten
02 februari 2009 - Ron Smeets

Samsung MWC geruchten: Android Smartphone en 12 MP Camphone

Het duurt vandaag nog precies twee weken voordat het Mobile World Congress in Barcelona losbarst maar de geruchtenmolens draaien al een tijdje op volle toeren.

Deze week begint in ieder geval al goed want als we onze collegae van GSM Helpdesk mogen geloven (en waarom niet, want zij hebben al vaker leuke Samsung primeurtjes opgedoken ;-))) dan zal de Koreaanse fabrikant in Barcelona haar eerste Android Smartphone en een 12 Megapixel camphone introduceren.

Op dit moment zijn er nog geen foto's of andere afbeeldingen van deze toestellen beschikbaar dus dat blijft nog even geheim.

Voor wat betreft de 12 megapixel camphone hoop ik niet dat ie veel weg heeft van die 10 megapixel versie die Samsung drie jaar geleden (!) in Hannover liet zien (zie foto hiernaast). Dat was namelijk een vreselijk onhandig gedrocht.

Hetzelfde geldt eigenlijk ook een beetje voor de eerste Android Smartphone van de Koreaanse fabrikant. Letwel, dan bedoel ik dus dat ik in dat geval hoop dat ie uiterlijk niet veel weg heeft van de G1. Enfin, we zullen het over een kleine twee weken (of zoveel eerder als de eerste wazige plaatjes gaan uitlekken) wel zien.

Overigens wordt ook nog melding gemaakt van een op komst zijnde nieuwe 8 megapixel camphone met 3 x optische zoom.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.