Nieuws
03 mei 2014 - Ron Smeets

Samsung moet nog eens 119.6 miljoen dollar aan Apple betalen

Voor wie het misschien vergeten was ;) De ruzie tussen Apple en Samsung sleept nog steeds. Gisteren heeft een jury in San Jose Samsung schuldig bevonden aan inbreuk op twee Apple patenten, naast een patent waarvan rechter Lucy Koh de schending door Samsung al had uitgesproken.

Als straf moet de Koreaanse fabrikant Apple nog eens 119.6 miljoen dollar aan schadevergoeding betalen. Dat is ietsje minder dan de 2.2 miljard die Apple eiste, en een schijntje vergeleken bij de 930 miljoen die de Koreanen twee jaar geleden al moesten ophoesten.

De jury had drie dagen nodig om tot een uistpraak te komen. Uiteindelijk werd Samsung schuldig bevonden aan het schenden van twee patenten; die voor 'quick link' en 'slide to unlock' technologie. De patenten voor 'universal search' en 'background synchronisation' werden niet door de Koreanen geschonden, aldus de jury in San Jose. Rechter Koh bepaalde eerder al dat Samsung ook inbreuk pleegde op Apple's patent voor 'woordvoorspelling'.

Overigens werd tijdens dezelfde rechtzaak Apple ook schuldig bevonden aan het schenden van een Samsung patent voor 'camera and folder organization'. Van de 6.2 miljoen dollar die de Koreanen aan schadevergoeding eisten werd 158.400 dollar toegewezen. Dat kunnen ze dan weer aftrekken van de 119.6 miljoen die ze aan Apple moeten betalen.

De zaak krijgt wel nog een klein staartje na het weekend. De jury oordeelde namelijk ook dat Samsung nog een patent van Apple geschonden had, maar bepaalde de schadevergoeding daarvoor op 0 dollar. De rechter wil nu van de jury een verklaring over dat oordeel. Die volgt maandag.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.