Nieuws
29 november 2012 - Ron Smeets

Samsung moet foto scrollfunctie in 'oude Androids' aanpassen

De rechtbank in Den Haag heeft gisteren Apple nogmaals in het gelijk gesteld met betrekking tot de schending van een van haar patenten door Samsung. Het betreft de foto scrollfunctie (ook bekend als de bounce back optie) in 'oudere' Android toestellen zoals de Galaxy S en Galaxy Ace die nog op versie 2.2.1 en 2.3 draaien.

Samsung heeft nu acht weken om het probleem te verhelpen middels een fix. Slaagt men daar niet in, dan kan dit de Koreaanse fabrikant op een boete komen te staan per dag dat men in overtreding blijft. Hoewel het bedrag nergens genoemd wordt claimen andere bronnen te weten dat het om 100.000 Euro per dag zou gaan.

UPDATE (12u32): Zoals lezer Rove ook al opmerkte staat de dwangsom wel in de uitspraak van de Haagse rechtbank vermeld. Bijna helemaal onderaan:
- 6.3.  beveelt Samsung Benelux aan Apple een onmiddellijk opeisbare dwangsom te betalen van € 100.000,00 voor elke dag of gedeelte daarvan waarop Samsung Benelux het hiervoor gegeven verbod en bevel geheel of gedeeltelijk overtreedt of, zulks ter keuze van Apple, per inbreukmakend product;

Samsung Mobile heeft naar aanleiding van deze uitspraak verklaard teleurgesteld te zijn in de uitspraak van de Haagse rechtbank. Volgens de Koreaanse fabrikant worden de consumenten de dupe van Apple's handelen. "Het beperkt de vrije keuze", aldus Samsung. Inderdaad, maar om dat op te lossen moeten beide kemphanen hun strijdbijl begraven! De volledige uitspraak van de rechtbank kun je hier nalezen.

Via: WebWereld

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.