Nieuws
14 september 2012 - Ron Smeets

Samsung Mobile rekent nu met tientallen miljoenen

Samsung is al geruime tijd de grootste mobiele telefoon fabrikant ter wereld. De Koreaanse fabrikant werd de eerste in 15 jaar die Nokia voorbijstreefde. Deels omdat Samsung zelf prima toestellen maakt, in alle prijsklasses, maar deels ook omdat Nokia te maken kreeg met de wet van de remmende voorsprong ;-)

Het grote succes van Samsung heeft de Koreanen doen 'besluiten' om de verkoopvoorspellingen van haar flagship toestellen nu in tientallen miljoenen te communiceren.

Deze week sprak Samsung de verwachting uit dat de Galaxy S III nog dit jaar de magische grens van 30 miljoen verscheepte exemplaren zal doorbreken. Van de opvolger van de Galaxy Note, de Galaxy Note II, denkt de Koreaanse fabrikant er 20 miljoen te gaan verkopen. Niet dit jaar maar over de gehele 'levensduur' (de tijd dat hij in de winkels ligt) van dat toestel.

Dat zijn cijfers waar de meeste andere fabrikanten alleen maar kunnen dromen. Apple is, met haar iPhone (en iPad) de enige die in de buurt komt van Samsung als het gaat om verkoopaantallen van één toestel.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.