Toestellen
04 februari 2010 - Ron Smeets

Samsung met Android 2.1 onthuld, Spica krijgt update in Q2?

Samsung heeft vandaag haar eerste Android 2.1 toestel gepresenteerd, de M100S. Helaas zal dit toestel (voorlopig) alleen bedoeld zijn voor de Koreaanse markt. Zij kunnen de Samsung M100S vanaf Maart in de winkels verwachten.

Wij moeten het, voor wat betreft Samsung en Android 2.1, voorlopig doen met deze, Poolse, geruchten dat de Koreaanse fabrikant inmiddels bevestigd zou hebben dat de Galaxy Spica (i5700) ergens in het tweede kwartaal van dit jaar een Android 2.1 upgrade gaat ontvangen.

Behalve de nieuwste versie van Android heeft de Koreaanse Samsung M100S ook een 3.7 inch WVGA AMOLED touchsreen display, WiFi, GPS, een 3.5mm audio aansluiting, 5 megapixel camera met 720p video opname functie en de laatste versie van Samsung's eigen TouchWiz UI. Verder heeft de Samsung M100S een 800MHz processor, T-DMB support (typisch voor Azië en Korea) en enkele lokale (Social Networking) en 'App Store' achtige functies. Foto's:

Samsung-M100s-a Samsung-M100s-Android-21-Korea-7 Samsung-M100s-c Samsung-M100s-b

Foto's via Danawa

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.