Toestellen
05 februari 2009 - Ron Smeets

Samsung Memoir eerst naar de VS

Hij was al een paar keer in het geruchtencircuit opgedoken maar nu is de Samsung Memoir dan ook officieel aangekondigd. Helaas nog niet voor Europa, maar het toestel zal binnenkort via T-Mobile wel al in de Verenigde Staten verkrijgbaar zijn.

Wat hij daar moet gaan kosten en wanneer de Memoir precies in de winkels zal liggen is nog niet bekendgemaakt.

Eerdere geruchten spraken over een prijskaartje van 299 dollar in combinatie met een twee jarig abonnement. Dat lijkt best prijzig maar de Amerikaanse toestelmarkt zit iets anders in elkaar dan bij ons hier in Nederland.

De specs van de Samsung Memoir zijn, zeker voor Amerikaanse begrippen, zeer behoorlijk te noemen. Het wordt een GSM toestel met EDGE en 3G support, een WQVGA (240x400) touschreen display, 8 Megapixel camera met 16 x digitale zoom, een Xenon flitser en video opname functies, A-GPS, WiFi, Stereo Bluetooth en een multimedia speler. Voor mobiel internet en emailen moet de gebruiker het wel doen met een virtueel qwerty toetsenbord. Verder heeft Samsung gekozen om de Memoir uit te rusten met haar eigen TouchWiz User Interface.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.