Toestellen
07 mei 2012 - Ron Smeets

Samsung: "Meer dan 200 miljoen smartphones in 2012"

Het afgelopen jaar (2011) verkocht Samsung bijna 100 miljoen smartphones. Voor 2012 heeft de Koreaanse fabrikant, die sinds enkele weken officieel de nummer 1 van de wereld zijn, na ruim 14 jaar 'dominantie' van Nokia, haar doelstelling fors naar boven bijgesteld.

Samsung's CEO, J.K. Shin, heeft namelijk geroepen dat ze dit jaar meer dan 200 miljoen smartphones willen gaan verkopen.

Shin deed zijn uitspraken tegenover MarketWatch. Analisten verwachten dat de smartphone verkopen in 2012 wederom met zo'n 60% zullen stijgen ten opzichte van 2011 toen er ruim 490 miljoen slimme toestellen over de toonbanken vlogen (van alle fabrikanten bij elkaar geteld dus). Als die stijging inderdaad gehaald wordt dan zal het aantal verkochte smartphones in 2012 uitkomen rond de 785 miljoen. Samsung zet dus in op een smartphone marktaandeel van ruim 25%. Momenteel (in 2011) was dat ruim 19%. Samsung heeft dus grootse (smartphone) plannen in 2012.

De vraag is natuurlijk of de Koreanen die doelstelling kunnen gaan halen met een toestel als de Galaxy S III die afgelopen week (3 mei) in Londen onthuld werd en over een week of vier in meer dan 140 landen te koop zal zijn. De Galaxy S III werd over het algemeen matig ontvangen door de aanwezige pers en bloggers in Londen. Het toestel, de specs en het design, vielen wat tegen.

In het eerste kwartaal van 2012 verkochten de Koreanen al meer dan 44 miljoen smartphones dus puur rekenkundig zou het moeten kunnen lukken, maar ik denk wel dat Samsung dan nog met iets beters dan de SIII op de proppen zal moeten komen. De tijd zal moeten uitwijzen of Samsung de 200 miljoen gaat halen. 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.