Geruchten
25 januari 2016 - Ron Smeets

Samsung medewerker spreekt over de Galaxy S7 Het zoveelste gerucht dat met flink wat korrels zout ingenomen mag worden

Het duurt nog een week of vier voordat Samsung de Galaxy S7 (familie) zal onthullen. De afgelopen weken, en maanden, zijn er al heel wat geruchten rondom de nieuwe vlaggenschip serie van Samsung de revue gepasseerd. Vandaag was het de beurt aan een vermeende medewerker van de Koreaanse fabrikant die tegenover een lokale site nogal wat uitspraken deed over enkele specs van de Galaxy S7. De 'onthullingen' bevatten deels nieuwe informatie, aangevuld met 'bevestigende' uitspraken over eerdere specs en geruchten.

Volgens de Samsung medewerker, van wie de identiteit en geloofwaardigheid uiteraard niet geverifieerd kan worden, krijgt het nieuwe vlaggenschip een geheel nieuwe camera. Die heeft geen 16 maar 'slechts' 12 megapixels, maar dan wel met een grotere lens (1/2 inch) en een f1/7 objectief voor nog betere kiekjes en video's bij nog minder licht. Ofwel, een camera die beter presteert in het donker. Het is overigens niet de eerste keer dat het gerucht over een 12 megapixel camera de kop op steekt.

De Galaxy S7 zou 11 maart, drie weken na de presentatie in Barcelona, al wereldwijd in de winkels moeten liggen. Als dat klopt dan is dat dus een goede maand eerder dan zijn voorgangers. Ook daarover werd eerder al gespeculeerd, al werden toen eind 2015 en januari 2016 genoemd als mogelijke release datum van de Galaxy S7.

De medewerker spreekt verder ook nog over de verschillende Galaxy S7 modellen. Er komen in ieder geval versie's met een 5.1 en een 5.5 inch scherm, maar of het er ook vier worden zoals in eerdere geruchten geroepen werd zegt hij er niet bij. Uiterlijk zou de Galaxy S7 nauwelijks verschillen van de huidige Galaxy S6 modellen. Dat strookt op zich ook wel weer met eerdere geruchten waarin de afmetingen en het design middels gelekte hoesjes 'te zien' waren.

Tot slot bevestigt de vermeende medewerker ook nog even dat de Galaxy S7 weer microSD geheugenkaarten ondersteunt en dat hij stofbestendig en waterdicht zal zijn. Wederom specs die in eerdere geruchten ook al eens opdoken. Kortom, heel veel nieuws over de Galaxy S7 had deze Samsung medewerker, als hij dat echt is, niet te melden.

Bron (Koreaans)