Geruchten
22 november 2009 - Ron Smeets

Samsung Marina Ladyphone gespot?

Afgelopen donderdag kreeg ik via een een betrouwbare bron Samsung plannen te horen met betrekking tot de komst, zeer binnenkort, van de eerste 'high-end' Ladyphone van de Koreaanse fabrikant. De naam die daarbij genoemd werd was de Samsung Marina. Nu is het op zich niet zo vreemd dat Samsung weer een nieuwe Ladyphone op de planning heeft staan voor 2010. Echter, doorgaans brengt Samsung haar nieuwe Ladyphone (collectie) rond de zomer op de markt en tot nu toe waren dat nooit high-end toestellen.

Vrijdag avond doken bij GSM Arena ineens ook twee nieuwe Samsung Ladyphones op, de S5150 Olivia en de S7070 (Marina wellicht?) Beide toestellen zouden deel uit gaan maken van de nieuwe 'Diva' design toestellijn van de Koreaanse fabrikant.

Als ik de informatie van afgelopen donderdag erbij neem dan zou ik kunnen concluderen dat de Samsung S7070 het dichtst in de buurt komt van hetgeen mijn bron toen over de Samsung Marina zei: "een redelijk high-end toestel met full-touchscreen bediening". De Samsung S7070 heeft onder andere een 5 megapixel camera, een 3 inch resistive WQVGA) touchscreen display, Samsung's TouchWiz UI, microUSB aansluiting, Bluetooth, microSD geheugenkaart optie en een ingebouwde FM Stereo Radio. OK, dat zijn vooralsnog geen extreem high-end specs, maar vergeleken bij de gemiddelde Ladyphone van Samsung toch al heel wat uitgebreider. We zullen zien... Foto's: Samsung-S7070-a Samsung-S7070-b

Het tweede toestel dat door GSM Arena gespot werd is de S5150 Olivia. Dit is een mid-range clamshell met een bijzonder design. Net als de S7070 is ook de behuizing van de S5150 vormgegeven in een soort van 'kussentjes motief'. Iets dat beide toestellen een vrouwelijke en luxe uitstraling moeten geven. De specs van de S5150 Olivia, voor zover ze op dit moment bekend zijn bevatten onder andere een 2.2 inch QVGA display en een 3 megapixel camera. Op de buitenzijde van het toestel zit een klein, verborgen display annex spiegel waarop onder andere de datum en tijd weergegeven worden. Samsung-S5150-a Samsung-S5150-b Samsung-S5150-c

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.