Toestellen
03 oktober 2013 - Redactie MobileCowboys

Samsung manipuleert benchmarks Galaxy Note 3

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, maar Samsung wel. De techsite Ars Technica deed onderzoek naar de benchmarks van de Galaxy Note 3 door deze te vergelijken met de LG G2. Beide smartphones beschikken namelijk over dezelfde Snapdragon 800-chipset van Qualcomm, dus zouden de prestaties ongeveer gelijk moeten zijn. De Galaxy Note 3 blijkt aanzienlijk betere scores neer te zetten. Volgens Ars Technica kan de phablet van Samsung benchmark-apps detecteren om vervolgens de kloksnelheid op te voeren. 

Samsung deed dit eerder ook met de Samsung Galaxy S4. Dit vlaggenschip kreeg een hogere kloksnelheid waardoor de scores in benchmarks veel hoger uitvallen. Dit zorgt voor een vertekend beeld en maakt het voor reviewers enorm lastig om het product eerlijk te beoordelen. De gebruiker van zo'n smartphone merkt er zelf niets van, want deze 'prestatieverbetering' is alleen maar bedoeld om als beste uit een test te komen bij recensenten.

De Galaxy Note 3 behaalt scores die zo'n 50 procent hoger zijn dan de werkelijkheid. Ars Technica maakte een speciale versie van Geekbench 3 die niet herkend werd door de smartphone. Toen bleek dat de scores van de Galaxy Note 3 en de LG G2 ongeveer gelijk waren. Samsung heeft nog geen commentaar gegeven op het feit dat ze zich voor de tweede keer schuldig maken aan het manipuleren van de benchmarks.  

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl