Geruchten
08 december 2009 - Ron Smeets

Samsung M5650 Lindy, een Corby met 3G en WiFi, gespot

De Samsung Corby is vooral bedoeld als een stijvol en goedkoop touchscreen toestel dat het, dankzij de verschillende kleurtjes en verwisselbare achterkantjes, vooral goed doet bij de jeugdige (prepay) beller. De specs zijn er ook naar. Geen 3G, geen WiFi, een 2 megapixel camera en vrijwel geen andere fratsen.

Eerder dook al een Koreaanse versie van de Corby op die wel voorzien was van functies als 3G, WiFi en een groter touchscreen display. Het lijkt er nu op dat mobiele bellers in Spanje en Portugal nu ook al voor een 'luxere' Corby kunnen kiezen.

Het toestel, dat overigens nog niet officieel aangekondigd is, in kwestie is de Samsung M5650 Lindy. Uiterlijk heeft de Lindy veel weg van de Corby maar van binnen heeft hij heel wat meer in zijn mars. Zo is de 2 megapixel camera vervangen door een 3MP versie, kan het toestel UMTS en HSDPA dataverbindingen tot maximaal 7.2Mbps aan en, mocht dat nog niet snel genoeg gaan, heeft hij ook WiFi aan boord.

Verder zijn de specs van de Samsung M5650 Lindy wel nagenoeg gelijk aan die van de Corby: een 2.8 inch QVGA touchscreen display, Bluetooth, Stereo FM Radio met RDS, 50 MB intern opslaggeheugen en een microSD geheugenkaart gleuf. DE volledige spec-list kun je hier nalezen. Goedkoop is hij ook nog steeds. De Lindy kost in Portugal namelijk slechts 159 Euro. Samsung-M5650-Lindy-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.