Toestellen
19 juni 2008 - Ron Smeets

Samsung M110 vs. Sonim XP1

Wanneer je op zoek bent naar een shock-, stof- en waterproof toestel dan is de keuze momenteel nog redelijk beperkt.

Twee toestellen die deze eigenschappen aan boord beweren te hebben zijn de Sonim XP1 en de Samsung M110.

Helaas blijkt ook hier weer dat je niet alles moet geloven wat je leest, of de fabrikant je op de mouw speldt.

PortableGear heeft beide toestellen speciaal op deze punten getest en daaruit bleek dat de Samsung zijn naam als oersterk, waterdicht, shockproof en stofvrij toestel meer dan waar maakt. De Sonin XP1 daarentegen viel behoorlijk door de mand. Hij is niet waterdicht, zand kruipt tussen de toetsen en het scherm brak al na een keer door een auto overreden te zijn.

Portablegear heeft ook een filmpje van de strijd tussen deze twee sterke toestellen gemaakt waarin de resultaten te zien zijn.Gerelateerde links:
Ook Casio komt met een nieuwe waterdichte GSM
Hoe sterk is de Sonim XP1?
GSM voor bouwvakkers
Waterdicht
Hoe reanimeer ik mijn verdronken mobieltje
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.