Nieuws
19 juni 2015 - Ron Smeets

Samsung lost de Galaxy S6 (edge) 'snelmenu' bug op met een app Geen automatische update maar een handmatige bugfix

Enkele dagen geleden doken berichten op van Galaxy S6 (edge) eigenaren die ineens, en schijnbaar zonder aanwijsbare reden, een aantal snelmenu knoppen kwijt waren. Ook mijn toestel bleek er, na enkele app-updates, last van te hebben.

Samsung zou al werken aan een oplossing voor het probleem, Dan verwacht je binnen afzienbare tijd natuurlijk een automatische bugfix update want zo gaat het altijd. Samsung denkt daar in dit geval echter anders over. Er is inmiddels wel een oplossing beschikbaar maar in de vorm van een speciale app, QuickPanel Restore. Die moet je niet alleen zelf installeren en uitvoeren, maar hij staat ook nog eens alleen in Samsung's eigen Galaxy Apps winkel.

Waarom Samsung daarvoor gekozen heeft is niet duidelijk, maar ik denk dat de fabrikant voor de snelst mogelijke fix gegaan is en dat het uitrollen van een firmware update te lang duurde. De vraag is natuurlijk wel of de komst van de fix-app betekent dat het probleem terug kan komen en je de app dan dus weer nodig hebt. Gezien het feit dat de app direct na het herstellen van het menu met een 'uninstall' melding komt (zie de screenshots hieronder) lijkt die kans echter uiterst klein. Laten we daar dan maar van uit gaan ;)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.