Nieuws
20 oktober 2011 - Ron Smeets

Samsung levert ook in 2012 onderdelen voor Apple producten

Vorige week werd al bekend dat Samsung CEO Lee Jae-Yong aanwezig zou zijn bij Apple's herdenkingsbijeenkomst voor Steve Jobs, gisteren.

Welnu, bij terugkomst in Korea heeft de Samsung CEO zich laten ontvallen dat hij bij Apple ook, zoals verwacht, een paar uurtjes onder vier ogen heeft doorgebracht met de nieuwe CEO, Tim Cook. Volgens Lee hebben de twee bedrijven, ondanks de juridische 'death match' die ze momenteel in veel landen voeren, ook in de toekomst zaken blijven doen met elkaar.

Samsung zal in ieder geval ook in 2012 onderdelen gaan leveren aan Apple Daarnaast heeft Lee ook met Apple gesproken over de levering van (nog betere) onderdelen op de middellange termijn (2013-2014), zo zei hij tegenover de Korea Herald.

Lee wilde echter niet ingaan op de vraag of tijdens de meeting tussen hem en Tim Cook ook gesproken is over een eventuele oplossing voor de juridische strijd tussen beide bedrijven, maar ik kan mij niet voorstellen dat dat geen agendapunt was. "Ik was daar om de herdenkingsbijeenkomst bij te wonen", aldus Lee die daar wel nog aan toevoegde dat hij vindt dat er op een eerlijke manier geconcureerd moet worden en dat de klanten daarvan de vruchten moeten kunnen plukken: "My visit was to attend the memorial service. There is a need to compete in a fair manner for the benefit of the consumer, and this stance existed in the past, is taking place now and will occur in the future".

Tot slot zei Lee ook nog dat Samsung de opties om verdere juridische procedures tegen Apple te starten goed zal moeten afwegen en dat hij nauw gaat overleggen met een aantal top managers binnen Samsung voordat daarover een beslissing genomen zal worden. We zullen zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.