Nieuws
01 februari 2019 - Luc Meijs

Samsung lekt aan alle kanten S10-familie en foldable phone verbazen al voor launch

Dat de S10-familie voor de deur staat en ook de foldable phone van Samsung aangekondigd wordt is bekend. Het launch event van de Koreaanse gigant staat formeel gepland voor 20 februari aanstaande. Hier zullen drie varianten van de S10 gepresenteerd worden en Samsung’s foldable device (al dan niet met 5G). Via WinFuture en 91mobiles zijn de officiële renders van de S10 en S10+ gelekt. Tegelijkertijd is er ook een teaser video gelekt waarin deze toestellen te zien zijn, zelfs samen met de foldable phone van Samsung. Tevens laten enkele nieuwe technologieën uit het lab van Samsung ons verbazen.
 
S10E of Light S10 en de S10+
 
Een geruime tijd geleden plaatsten wij al een bericht over de komst van drie S10 modellen. Via een tweetal sites zagen officiële renders van deze nieuwe toestellen het daglicht. Over de S10E (of Light) wordt helaas geen woord gerept of afbeelding getoond. Aan de hand van deze nieuwe afbeeldingen zien we wat de geruchtenmachine al geruime tijd meldt. De S10 zal een 6.1 inch display krijgen en de S10+ een 6.4 variant, beide modellen zullen over een Super AMOLED-scherm met QHD+ (1440x2960 pixels) resolutie beschikken.
 

Aan de voorzijde is duidelijk de implementatie van het Infinity-Display te zien met op de S10 een enkel cameragat en een pilvormige uitsparing hiervoor op de S10+. Dankzij deze vrij nieuwe technologie die we al eerder zagen op de Samsung Galaxy A8s, Huawei Nova 4 en meer recentelijk de Honor View 20, is een grotere scherm-tot-toestelverhouding te realiseren. Aan de achterkant van de toestellen zien we een bijna identieke cameramodule als die van de Samsung Galaxy Note 9 terug. De S10 en S10+ plakken er nog een extra lens naast, waarmee het totaal aantal camera’s aan boord van de toestellen stijgt naar 4 voor de S10 en 5 voor de S10+. Naast de hoofdcamera unit is de standaard led flitser te vinden en zo te zien een hartslagmeter/sensor. Bij de Samsung Galaxy Note 9 vonden we nog een vingerafdrukscanner aan de achterkant, bij de nieuwe S10 modellen zien we deze nergens aanwezig. Dit houdt in dat de modellen er niet omheen kunnen om over een in screen vingerafdrukscanner te beschikken. De kleuren waar we in eerste instantie uit kunnen kiezen zijn (Marble) White, (Midnight) Black en (Emerald) Green. Er wordt verder nog gesproken over een gele variant voor de S10E (Light) en toekomstige blauwe modellen voor de S10 en S10+.
 

Reclame teaser Galaxy Fold
 
Naast de gelekte renders van de S10 modellen is er een video opgedoken die lijkt op een officiële reclamespot voor de nieuwe producten van Samsung. Hierin zijn enkele interessante technieken te zien zoals het gebruik van AR en VR in de hedendaagse wereld, Samsung’s nieuw ontwikkelde robotarm, een korte sneak peek van de vouwbare Galaxy en een vooralsnog vreemd uitziende 5G echo module, zodat je alvast een gender reveal kunt delen op instagram of deze kunt live streamen..
 
Toch zal de S10 serie een vooral veilige release voor Samsung worden. Niet te veel gekke nieuwe dingen, geen echte innovatie maar wel een toestel waardig voor dit segment. De Fold daarentegen is een ander verhaal, als Samsung hiermee echt de aandacht weet te trekken dan kan dit nog wel eens de standaard zetten voor alle andere fabrikanten. We zullen het zien op de launch event op 20 februari aanstaande!