Toestellen
02 januari 2014 - Redactie MobileCowboys

Samsung lanceert binnenkort een megatablet van 14,2 inch

De website Sammobile heeft exclusief van Samsung te horen gekregen dat de geruchten over een 14,2 inch tablet kloppen. Op het Mobile World Congress in februari, uiteraard weer in Barcelona, zal Samsung deze megatablet tonen aan het publiek. Samsung heeft ook al een aantal specificaties verklapt aan Sammobile, die op z'n zachtst gezegd vrij indrukwekkend zijn. Ook komt Samsung met een eigen grafische interface, die als laag geïnstalleerd zal worden over de bestaande Android-versie, Android 4.4.2 KitKat. 

Volgens Samsung komt de Galaxy Note Pro 14.2, zoals het apparaat gaat heten, als wifi-versie (SM-P900) en als simkaart-versie (SM-P905). Het scherm is 1560x1600 pixels, heeft een quad-core Qualcomm Snapdragon 800 SoC processor die geklokt is op 2,3 Ghz, bevat 3GB RAM-geheugen, heeft een 8 megapixelcamera, Full HD 1080p en een 2,1 megapixelcamera aan de voorkant, geschikt voor videogesprekken. De prijs heeft Samsung nog niet verklapt.

Het nadeel van zulke grote tablets voor Android is dat er iets gedaan moet worden aan het presenteren van de applicaties, die niet allemaal gemaakt zijn voor zulke grote schermen. Het vermoeden heerst dat de Samsung GUI-laag die over Android geïnstalleerd gaat worden, dit mogelijk gaat maken. Anders zou het haast onmogelijk worden om apps op een goede manier te kunnen tonen op de tablet. (via Dick Ahles, Dutchcowboys) 

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl