Geruchten
13 november 2009 - Ron Smeets

Samsung laat Symbian toch niet vallen

Dit was natuurlijk te voorspellen. Twee dagen geleden riep Senior VP Don Joo Lee tijdens de introductie van Samsungs eigen niet mobiele operating systeem Bada nog dat de Koreaanse fabrikant het gebruik van Symbian OS tussen 2010 en 2012 gaat afbouwen.

Natuurlijk heeft die uitspraak, zowel binnen Samsung als Symbian de nodige stof doen opwaaien en dus komt de Koreaanse fabrikant vandaag met een nieuwe uitspraak: "We blijven met Symbian samsenwerken".

Letwel, er wordt in deze uitspraak, die een Samsung vertegenwoordiger deed tijdens een interview met Mobile Burn niet expliciet gezegd hoe lang Samsung nog van plan is om met Symbian te blijven samenwerken. Feitelijk, maar dat is misschien een beetje speculatief en muggezifterij ;-))) zegt deze uitspraak ook helemaal niets.

"Samsung is an initial member of Symbian Foundation and continues to cooperate with Symbian Foundation. At the same time, Samsung supports various existing open operating systems including Symbian, Linux, Android, and Windows Mobile. To provide more choices to meet consumers' many different tastes and preferences, we will continue our 'multi-OS' strategy."

We zullen zien hoe dit uit gaat pakken in de (nabije) toekomst. Geruchten of niet, dit soort uitspraken en 'rectificaties' over Symbian's toekomst bij de verschillende fabrikanten (denk ook aan het Nokia Maemo verhaal) houden de gemoederen telkens wel weer even bezig en dan bedoel ik niet in positieve zin, voor Symbian.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.