Geruchten
11 september 2009 - Ron Smeets

Samsung L8305 met Linux gespot

Dat Samsung plannen had om een Linux Smartphone (LIMO OS) op de markt te zetten was al min of meer bekend in het geruchtencircuit. Deze week zijn echter de eerste foto's (meer kiekjes staan hieronder en specs van het toestel opgedoken, de Samsung L8305 Riedel.

Ze werden door een anonieme (natuurlijk) bron afgeleverd in de mailbox van Boy Genius. Als de geruchten kloppen dan krijgt deze Linux Samsung onder andere een 8 megapixel camera, een OLED touchscreen display, 3G (UMTS en HSPA) support, WiFi en een microSD geheugenkaart gleuf.

Verder wordt geproken over een mogelijke introductie van het toestel in Londen op 24 September tijdens een persevenement van Vodafone. Op zich een vreemde datum omdat Samsung diezelfde dag, zo weet ik naar aanleiding van een uitnodiging die ik eerder deze week van de Koreaanse fabrikant ontving, ook een (of meerdere) toestel(len) in Milaan zal presenteren. Aangezien de Samsung L8305 Riedel de eerste Linux Smartphone zou worden, denk ik niet dat Samsung die aankondiging gelijktijdig zal laten plaatsvinden met andere presentaties. Of het zou zo moeten zijn dat de Linux Phone in Milaan geintroduceerd gaat worden, natuurlijk. Enfin, genoeg gespeculeerd. We zullen zien. Samsung-L8305-Limo-a Samsung-L8305-Limo-c Samsung-L8305-Limo-d Samsung-L8305-Limo-e Samsung-L8305-Limo-f

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.