Toestellen
04 oktober 2016 - Ron Smeets

Samsung Korea verkoopt 45.000 nieuwe Note 7 exemplaren in één weekend De eerste video van een 'exploderend' nieuw toestel staat ook al online

Afgelopen weekend is Samsung in Korea gestart met de hernieuwde vrije verkoop van de Galaxy Note 7. Zoals bekend zouden de toestellen vanaf nu uitgerust zijn met een 'explosie-vrije' accu. Desalniettemin zal de Koreaanse fabrikant nog heel wat energie, tijd en geld moeten steken om iedereen in de wereld ervan te overtuigen dat het accudebacle ook écht verleden tijd is. En, minstens net zo belangrijk, het vertrouwen van klanten terug te winnen.

Samsung heeft bekend gemaakt dat in Korea tijdens het eerste verkoopweekend meer dan 45.000 nieuwe Galaxy Note's over de toonbanken gevlogen zijn. De fabrikant zegt formeel niet of ze met dat aantal heel erg tevreden zijn, maar gezien het simpele feit dat ze ver verkoopcijfers noemen mag je daar wel van uit gaan.

Intussen is ook de eerste video opgedoken van, volgens de koper, een nieuwe Galaxy Note 7 die toch ook weer in vlammen opging na een nacht aan de lader. De man van het slachtoffer postte ook een foto van de doos waaruit duidelijk blijkt dat het gaat om een nieuwe Note 7. Er staat namelijk een zwart bokje rechts onder op het etiket. Onderzoek door Samsung wees echter al snel uit dat de oorzaak van deze 'explosie' niet bij de accu gezocht moest worden maar dat het toestel door een 'elektrische schok' uitbrandde.

Dat laatste is op zich goed nieuws voor Samsung, maar het incident zal sommige potentiële klanten toch weer wat sceptischer maken wanneer ze de keuze voor een nieuwe phablet moeten maken.

https://youtu.be/2Bc9yog7K4g

Hieronder de foto van de doos van bovenstaande 'uitgebrande' Note 7. Het zwarte blokje, dat betekent dat het om een Note 7 gaat met een veilige accu, is duidelijk te zien.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.