Nieuws
27 december 2011 - Ron Smeets

Samsung koopt Sony uit in S-LCD joint venture

Samsung is met haar (Super) AMOLED displays al geruime tijd een van de grootste spelers op het gebied van touchscreen schermen voor smartphones en tablets. Samen met Sony hadden de Koreanen ook al enkele jaren een joint venture voor de ontwikkeling en productie van S-LCD schermen, een 'concurrent' voor de (Super) AMOLED technologie.

Dit weekend maakte Sony bekend dat de Japanse fabrikant haar belang in de S-LCD joint venture voor 940 miljoen dollar aan Samsung gaat overdragen.

Samsung had al een klein meerderheidsbelang in de S-LCD samenwerking met Sony, maar de Koreanen worden nu dus voor 100% eigenaar van S-LCD. Sony heeft wel aangegeven ook in de toekomst S-LCD schermen te blijven gebruiken en de Japanners zeggen ook te blijven deelnemen in het bedenken (en ontwikkelen) van nieuwe LCD technologiën. Samsung en Sony hopen dat de overname volgende maand (januari 2012) afgerond zal worden.

Via: Sony

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.