Geruchten
16 december 2010 - Ron Smeets

Samsung koopt alle NVIDIA Tegra 2 processoren op?

Van sommige geruchten lijkt het waarheidsgehalte vooraf al nihil. Het bericht dat Samsung mogelijk voor een bedrag van tussen de 185 en 260 miljoen euro aan NVIDIA Tegra 2 besteld zou hebben is er zo eentje, mijns inziens.

Ten eerste zou dit betekenen dat Samsung met een dergelijke order zo ongeveer beslag zou hebben gelegd op de complete productie van deze processoren in 2011. Ten tweede heeft Samsung zelf ook al een vergelijkbaar product (Orion genaamd), waarin dezelfde ARM Cortex 9 dual core processor gebruikt wordt als in de Tegra 2 van NVIDIA.

Er circuleert overigens nog een gerucht met betrekking tot het gebruik van de NVIDIA Tegra 2 processor door Samsung. Daarin wordt gesteld dat de kans bestaat dat de volgende versie van de Galaxy Tab uitgerust zou worden met de dual-core NVIDIA processor. Mmmmh, ook dat lijkt mij erg onwaarschijnlijk. We zullen zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.