Geruchten
27 september 2013 - Nichal Joosse

'Samsung komt met high-end Galaxy F-lijn'

Volgens de Koreaanse website ET News zou Samsung binnenkort met een nieuwe lijn smartphones komen die boven de Galaxy S-telefoons zullen worden gepositioneerd. De Galaxy F-serie zou de nieuwe high-end lijn van het bedrijf moeten gaan worden. Dit beweert de website op basis van anonieme bronnen. Momenteel presenteert Samsung elk jaar een nieuw vlaggenschip in de Galaxy S-lijn, maar heeft het ook een aantal goedkopere modellen die onder de Galaxy-naam worden verkocht. 

Naast de Galaxy S-lijn heeft Samsung ook de Galaxy Note-smartphones, maar dit zijn phablets met grotere schermen en maken gebruik van nieuwe technologieën en hardware. Volgens de anonieme bronnen zou Samsung naast een vlaggenschip in de Galaxy S- en Galaxy Note-lijn ook elk jaar nog een topmodel willen lanceren om alle technologische ontwikkelingen goed bij te kunnen houden. De nieuwe Galaxy F zou al in maart 2014 moeten gaan verschijnen.

We moeten denken aan een toestel met een volledig aluminium behuizing en een vernieuwd design die een 16 megapixel-camera heeft. Daarmee zouden ze een andere koers varen, aangezien de huidige Samsung-telefoons gemaakt zijn van plastic. Ook zou de Galaxy F uitgerust moeten worden met een octacore-chip die nog veel sneller moet zijn dan de huidige quadcore-smartphones.

Over de auteur: Nichal Joosse