Nieuws
02 september 2015 - Ron Smeets

Samsung komt met een transparant OLED display naar de IFA

Een van de volgende revoluties voor smartphones is ongetwijfeld de toepassing van transparante schermen. We hebben in het verleden al enkele voorbeelden daarvan gezien in 'feature phones'. De Sony Ericsson Xperia Pureness was het meest bekende voorbeeld daarvan. Uiteraard zijn er de afgelopen jaren ook al enkele prptotypes van dergelijke schermen de revue gepasseerd maar tot nu toe is er nog geen smartphone waar die in gebruikt zijn. Dat heeft natuurlijk ook alles te maken met de plaatsing van alle andere, niet transparante, onderdelen zoals de processor, het moederbord en de accu.

Samsung schijnt, zo meldt PCWorld, op de IFA een doorzichtig OLED display te gaan tonen. Letwel, zoals de berichten er nu voorstaan zullen die bedoeld zijn voor OLED TV's (zie foto hieronder) die ook nog eens gemaakt worden voor gebruik in winkels en andere zakelijke toepassingen.

Het zal mij benieuwen hoe lang het nog gaat duren voordat Samsung, of een andere fabrikant, met een doorzichtige smartphone op de proppen komen. Gezien de uitdagingen die daar nog liggen zal daar nog wel een paar jaartjes aan ontwikkeld moeten worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.