Geruchten
20 december 2012 - Ron Smeets

Samsung komt met een 5.5 inch flexibel display naar de CES

De eerste flexibele display demo's dateren alweer van bijna twee jaar geleden. Tijdens de CES van 2011 toonde Samsung al een prototype. Toen werd nog verwacht dat de eerste toestellen met dergelijke schermen al in 2012 op de markt zouden komen. Dat is dus niet gelukt.

Op de CES van 2013, over enkele weken dus, zal Samsung een flexibel 5.5 inch HD (720p) display aan de wereld tonen, zo wordt verwacht.

Behalve de afmeting en een resolutie van 1280 x 720 pixels zou het nieuwe flexibele AMOLED scherm ook een pixeldichtheid van 267ppi hebben. Dit keer wordt echter nog niets gezegd over wanneer we de eerste toestellen met een dergelijk, of kleiner, flexibel display in de winkels mogen gaan verwachten. Ergens in 2013 wellicht?

Eerdere geruchten spraken wel al even over de toepassing van dergelijke displays in de Galaxy S IV en de Galaxy Note III, maar dat is allemaal pure speculatie. De vraag is natuurlijk ook of de eerste toestellen met een flexibel display zelf ook echt flexibel zullen zijn, zoals het concept toestel dat Nokia ooit presenteerde, npg veel langer geleden ;-)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.