Geruchten
09 december 2011 - Ron Smeets

Samsung komt met een 11.6 inch Retina display tablet op MWC?

Het gerucht gaat dat Samsung van plan is om, waarschijnlijk tijdens het MWC, in februari een 11.6 inch tablet te onthullen met een Retina Display.

Qua afmetingen zou deze nieuwe (Galaxy Tab?) echter nauwelijks groter zijn dan de 10.1 inch versie omdat de rand om het scherm kleiner wordt, aldus de geruchten.

Een ander bijzonder feit is de vermelding dat de nieuwe Samsung tablet een schermresolutie van 2560 x 1600 pixels en een verhouding van 16:10 zou krijgen. Over de specificaties wordt verder nog gemeld dat er een 2GHz dual core Exynos 5250 processor in zit, Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) met Android Beam (NFC dus) en een draadloos docking station voor het gamen op HD TV's. Meer informatie of een afbeelding van deze nieuwe Samsung tablet zijn er nog niet. We zullen zien. Vooralsnog zijn dit nog onbevestigde geruchten van een 'betrouwbare bron', aldus BGR.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.