Geruchten
19 maart 2009 - Ron Smeets

Samsung komt met Android Omnia

Ja, dat zul je altijd zien. Twee dagen geleden sloeg de paniek bij Samsung HQ in Korea nog toe. De reden, voor wie het niet meer weet? Tijdens een Nederlandse perspresentatie werd per abuis een sheet getoond waarop een Android prototype te zien was die nog niet publikelijk gemaakt mocht worden.

En wat gebeurt er vandaag? Een Koreaanse bron meldt dat Samsung nog dit jaar van plan zou zijn om een Android toestel uit de Omnia lijn uit te brengen.

Zoals wellicht bekend draaide de eerste Omnia op Windows Mobile 6.1 maar wordt de Omnia HD uitgerust met Symbian S60 5th (Touch) Edition. De reden daarvoor is het feit dat Microsoft de release van de nieuwe Windows Mobile versie een aantal keren uitgesteld heeft.

Laten we hopen dat deze geruchten waar zullen blijken te zijn en dat we binnenkort de eerste Android Omnia van Samsung mogen verwelkomen. Als hij de form-factor en afmetingen van de Omnia HD krijgt dan zou het wel eens een echt succesnummer kunnen worden.

Nu maar wachten op de eerste officiele Samsung berichten uit Korea. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.