Toestellen
15 juni 2009 - Ron Smeets

Samsung Jet S8000, een razendsnelle Touch Phone

Vanavond introduceerde Samsung hier in Londen enkele nieuwe toestellen. Daarbij was ook de al meerdere keren, inclusief video, in het geruchtencircuit opgedoken S8000. Dit wordt Samsung's nieuwste en ultrasnelle Touchscreen toestel voor 2009.

De Samsung Jet, zoals hij definitief zal genoemd wordt, onderscheid zich met name door de ultrasnelle nieuwe TouchWIZ 2.0 User Interface met Cubic 3D support in combinatie met een razendsnelle processor (800Mhz) en een bloedsnel AMOLED display die ook een eigen processor meegekregen heeft. Deze (snelle) superlatieven werden tijdens de presentatie van het toestel meerdere keren gebezigd en dat schept natuurlijk hoge verwachtingen.

De Samsung Jet zal binnen enkele weken al bij ons in de winkels liggen. De losse toestelprijs zal zo'n 499 euro gaan bedragen (incl. BTW)

De komende dagen zal ik de Samsung Jet uitgebreid gaan testen en dan lezen jullie hier wel of Samsung die verwachtingen echt waar kan maken. Ik ben zelf ook zeer benieuwd. Een paar leuke features zijn onder andere het Smart Unlock. Daarmee kun je vanuit de standby-modus van het toestel direct een applicatie opstarten door op het scherm één letter te schrijven met je vinger. Bijvoorbeeld de 'S' voor SMS-en, of de 'C' voor Camera. Ook leuk, voor zakelijke gebruikers, is de aanwezigheid van Exchange Activesync support.

Verder zegt Samsung dat men er in geslaagd is een toestel met high-end specs, een groot scherm en veel rekenkracht te ontwikkelen dat toch zeer zuinig met het batterijvermogen omspringt. Ook dat is natuurlijk iest wat ik de komende dagen zeker zal gaan testen.

Qua specs lijkt de Samsung Jet nog het meest op een soort van crossover tussen een multimedia- en een zakelijk toestel. De Koreanen zelf noemen hem 'Smarter than a Smartphone'. De specificaties:
- 3.1 inch AMOLED WVGA (800x480) Touchscreen display
- 5 Megapixel camera
- Exchange Active Sync support
- GPS, Geo-tagging
- WiFi
- 2 of 8GB intern opslag geheugen
- microSD geheugenkaart gleuf
- Bluetooth v2.1 met A2DP support
- USB 2.0 (microUSB aansluiting)
- 3.5mm headset aansluiting
- Samsung's eigen TouchWIZ 2.0 User Interface
- Multi-tasking manager (max. 7 Applicaties gelijktijdig werkend)
- Smart Unlock
- Afmetingen: 109x53.5x11.9mm (hxbxd)
- Gewicht: 110 gram
- Accu: 110 mAh

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.